Dış çekim esnasında ve öncesinde dikkat edilmesi gerekenler

Dış çekimde her zaman moralinizi yüksek tutmalısınız

İnsanların en özel anılarından birisi de evlenmeleridir. Yeni bir bebeğin doğumu, yeni bir işe girmek gibi sayısız özel durumlar vardır. Fakat gelin ve damadın aylarca öncesinden hazırlıklara başladıkları evlenme törenleri kesinlikle en özel ve güzel anları, anılarıdır.

İnsanlar elbette bu özel günü, bu mutlu zamanı ölümsüzleştirmek isteyeceklerdir. Gelecekte çocuklarına bırakacakları en güzel hatıra, mutluluklarını yansıtan bir fotoğraf albümü olacaktır. Fotoğraf çekimi ile ilgili planlamalar da tıpkı diğer düğün hazırlıkları gibi hem yorucu hem de keyifli bir süreçtir.

Önceki dönemlerde düğün fotoğrafları törenin yapıldığı nikah ya da düğün salonlarında çekilmekteydi. Günümüzde artık çiftler düğün fotoğraflarına ayrı bir önem vermektedirler. Tıpkı düğünlerin organizasyon şirketleri tarafından yapılması gibi "düğün fotoğrafçılığı" da ayrı bir başlıkta ele alınmaktadır.

Bugünün gelin ve damatları hayallerindeki konsepti gerçekleştirerek düğün fotoğrafları çekimi talep etmektedirler. Bu hayaller çoğu zaman bir fotoğraf stüdyosunun dışına da çıkabilmektedir. "Dış çekim" olarak adlandırılan bu özel çekim tercih edilmişse artık bazı konulara dikkat ve özen gösterilmesi sonucunun çok daha mükemmel olmasını sağlayacaktır.

Dış çekim nedir?

Fotoğrafçılıkta dış çekim açık mekanlarda, açık alanlarda yapılan fotoğraf çekimleri demektir. Kişiler tarafından ve özellikle düğün fotoğrafları için dış çekim tercih edilmesinin sebepleri genel konseptlerine uygun fotoğrafların arzulanması ya da sadece arka plandaki görselliğin özelliği nedeniyledir.

Dış mekan fotoğraf çekimleri için genellikle bilinen tarihi mekanlar, doğal güzellikler, göl ya da deniz kıyısı, sahil gibi yerler tercih edilmektedir. Bunların dışında çok daha özel ve spesifik talepler de olabilmektedir. Denilebilir ki; eskinin stüdyo düğün fotoğrafçılığı çok gerilerde kalmıştır.

İstanbul dış çekim platosu Dış çekim platosundan fazlası!

Dış Mekan Olarak Tercih Edilen Yer Ve Mekanlar

Düğün fotoğrafların çekileceği dış çekim için mekan konusunda esasında bir sınır bulunmamaktadır. Örneğin; havacı bir çiftin paraşütle atlarken fotoğraf çektirmek istemeleri gibi, dalgıç bir çiftin nikahlarını bile suyun altında kıydıklarını duymaktayız. Ünlenmiş bazı mekan ve simgelerin önünde düğün fotoğrafı çektirmek isteyenler de olabilmektedir. Örneğin; aşkın ve aşıkların şehri olarak bilinen Paris'in ünlü Eyfel Kulesi önünde düğün fotoğrafı çektiren çiftler de olabilmektedir. Bunun gibi pek çok değişik dış çekim mekanı seçilebilir. İstanbul için sayısız uygun mekan bulunmaktadır. Kız Kulesi, Haydarpaşa Garı, Emirgan Korusu, Hidiv Kasrı gibi çok sayıda yer mevcuttur.

Düğün Fotoğrafları İçin Dış Çekime Kararı Verilmesi

Gelin ve damadın hangi mekanda düğün fotoğraflarını çektirmek istediklerine kendilerinin karar vermesi gerekecektir. Bu konuda çalışacakları fotoğraf stüdyosu kendilerine elbette gerekli danışmanlık hizmeti vererek farklı dış çekim mekan önerisinde bulunacaktır Baharwedding olarak bizler siz kıymetli müşterilerimizin her zaman olduğu gibi bu mutlu gününde de yanındayız.

İstanbul dış çekim platosu Dış çekim platosundan fazlası!

Dış Mekan Çekimlerinin Tercih Edilme Sebepleri

Çiftler çok değişik sebeplerle düğün fotoğraflarının dış çekim olarak yapılmasını arzu etmektedirler. Bunları bir kaç başlık altında toplamak gerekirse:

Çiftler bu mutlu günlerini profesyonel kişilerce ve güzel fonlar önünde ölümsüzleştirilmesini arzu etmektedirler.

Evlenecek çiftlerin genel düğün organizasyonlarının belirli bir konsepti vardır. Fotoğraf çekimlerinin de bu konsepte uygun olsun arzusunu taşımaktadırlar. Örneğin; kır düğünü konseptli bir düğünün fotoğrafları da doğanın içinde, göl kenarında ya da ormanda çekilmesini uygun bulmaktadırlar.

Çiftler için bazı mekanların özel anlamı bulunmaktadır. Örneğin; ilk buluştukları mekan olan Emirgan Korusu'nda düğün fotoğraflarının çekilmesini istemektedirler.

Gelin ve damadın kişisel bazı özellikleri sebebiyle farklı bir konsept geliştirerek dış çekim fotoğrafları talep etmektedirler. Örneğin; arkeolog bir çiftin tarihi mekanlarda düğün fotoğrafı çekimi yapması buna örnektir.

Dış Mekan Çekimleri Sürecinde Baharwedding İle İlgili Yararlı Bilgiler

Bizler bahar fotoğrafçılık olarak dış çekim kararı vermiş olan kıymetli müşterilerimiz ile sürekli iletişim halinde bulunuruz. Profesyonel ekibimizle çekim tarihine kadar sürekli iletişimde kalmak, başarılı ve memnuniyet verici sonuç için kaçınılmazdır.

İstanbul dış çekim platosu Dış çekim platosundan fazlası!

Dış Çekim Avantajları Nelerdir?

Gelin ve damadın dış çekime karar vermesinin pek çok avantajı bulunmaktadır. Dış çekimler doğal ışık ve yaratıcı konseptler nedeniyle çok uygun bir seçim olabilmektedir. Belki bir miktar daha yorucu olsa da muhteşem güzellikteki düğün fotoğrafları bu yorgunluğa değdiğinin en güzel ispatıdır.

Dış Mekan Çekimleri Başarısı İçin

Arzu edilen, hayal edilen fotoğrafların gerçekleştirilebilmesi için dış mekan düğün fotoğrafları süreci için bazı noktalara özen gösterilmesi gerekmektedir:

Dış mekan düğün fotoğraf çekimi için öncesinde çok iyi bir organizasyon gerekmektedir. Fotoğraf stüdyosu ile nasıl bir çekim istendiği tüm ayrıntısı ile kararlaştırılmalıdır. Karşılıklı iletişim en üst seviyede olmalıdır.

Çiftler kararlaştırılan tarz ve diğer konularda değişiklik yapmışlarsa bunu hemen fotoğrafçıya bildirmelidirler. Unutulmamalı ki; en ince ayrıntı fotoğrafların görsel ve mental başarısı için çok önemlidir.

Çiftlerin, çekim saati konusunda fotoğrafçı ile birlikte karar vermeleri doğru olacaktır. Çünkü doğal ışıktan yararlanmak gerekecektir. Örneğin; dış çekim için yaz aylarında en uygun zaman aralığı öğleden sonra 16.00-18.00 arasıdır.

Dış çekimler hem yorucu hem de görünmez ufak tefek aksaklıkların yaşanabileceği çekimlerdir. Bu nokta üzerinde durulmalıdır. Çekimlere gerekirse tedbirli ve hazırlıklı gelinmelidir. Örneğin; damadın yedek gömlek bulundurması gibi.

Çiftlere çekimlerde yardımcı olabilmek adına bir yakının bulunması da kesinlikle önerilmektedir. Bilhassa ağır ve uzun gelinliklerde sıkıntı yaşanabilmektedir.

Gelin ve damadın dış çekimlerde doğal bazı olaylara maruz kalacaklarını bilmesi ve buna karşı önlem ya da tedbir alması gerekecektir. Örneğin; rüzgarın saçı dağıtacağı, gelinin makyajının bozulabileceği atlanmamalıdır. Gerekli ekipmanlar hazır bulundurulmalıdır.

Dış Çekim İçin Hazırlanacak Çantada Bulunması Gerekenler

Düğün fotoğrafları dış çekimi kararı ile birlikte her tür hazırlık tamamlanınca bu kez çekim günü için gerekli ekipmanları içeren bir çanta hazırlamak doğru olacaktır. Böyle bir çantada acil durumlar için şunlar bulunmalıdır:

  • Rahat yedek ayakkabılar.
  • Davetiye, düğün ve düğün konsepti ile ilgili her türlü aksesuardan bulunması gerekir.
  • Saç spreyi, ruj, rimel, pudra, minik tel toka vb.
  • Islak mendil, kağıt havlu ve benzeri hijyen malzemeleri
  • Atıştırmalık hafif yiyecek ve içecekler

Düğün Hikayesi Çekimleri

Bazen çiftler düğün fotoğraflarının bir hikaye formatında olmasını talep etmektedirler. Bu durumda en az 2 fotoğrafçı olması gerektiği ve hikayenin tam olarak neleri içereceği fotoğrafçılarla tüm ayrıntıları ile gözden geçirilmeli ve belirlenmelidir. Bu noktada çiftler minik notlarla çekimlerde yardımcı olabilirler.

İstanbul dış çekim platosu Dış çekim platosundan fazlası!

Düğün Fotoğrafları Çekimine Psikolojik Olarak Hazırlanmak Ve Öneriler

Evlilik kararı, evlilik hazırlıkları, düğün tarihi belirleme, davetiyeler, düğünün konsepti ve nihayet düğün fotoğrafları ile ilgili kararlar hem gelin hem damat için son derece yorucu ve stresli bir süreçtir. Düğün fotoğrafları için fotoğraf stüdyosunun profesyonel ekibi sizlerin bu en mutlu gününü ve en heyecanlı anlarını ölümsüzleştirmek için elinden geleni yapar. Fakat fotoğrafa yansıyacak olan sizin gülümseyen yüzleriniz, heyecanınız ve mutluluğunuz. Bunu hiçbir profesyonel ekip sağlayamaz. İşte burada sizlerle bazı püf noktalarını paylaşmak isteriz. Yıllar sonra keyifle ve mutlulukla bakacağınız düğün fotoğrafı albümünüz için lütfen bunları dikkate alınız:

  • Dış mekan çekimlerine sevdiğiniz, sizi eğlendiren ve neşelendiren bir dost ya da arkadaşınızı yardımcı olarak getirin.
  • Gerekirse çekimlerden bir kaç saat önce partnerinizle baş başa kalarak anılarınızı tazeleyip, güzel hatıralarınızı konuşup paylaşınız.
  • Sizi gerebilecek ya da strese sokacak unsurları uzaklaştırın. Örneğin, cep telefonlarınız kapatın.
  • Sizler bir çift olarak pozitif yüksek enerji yaydığınız sürece fotoğraflar da çok başarılı olacaktır. Bu sebeple kendinize ve partnerinize odaklanarak konsantre olun. Fotoğrafçıya lüzumsuz müdahaleniz sonucu da olumsuz etkileyecektir.
  • Asla çekimler öncesi tartışma ve gerginlik yaşamayın. Bunu ne kadar gizleseniz de fotoğrafa olumsuz biçimde yansıyacaktır.
  • Partnerle birlikte motivasyonunuzu yükseltecek şeylerin neler olabileceğini de günler öncesinde konuşarak belirleyin ve uygulayın. Çiftlerin güzel enerjisini ve mutluluğunu düğün fotoğrafçılığında uzman ekibimiz başarı ile yansıtacaktır.

Content Nenvar.com · Images by Bahar Fotoğrafçılık