Dış Çekim Elbise Türleri

Fotoğraflarınızın mükemmel olması için abartıya kaçmanıza gerek yok!

Fotoğraf, çoğaltılan görüntüler ve resimlerdir. Fotoğraf çekmeye yarayan cihazlarla elde edilmiş görüntüyü, ışığa duyarlı cam, kağıt ve benzeri bir yüzey üzerine özel araçlarla geçirme ve saptama yöntemidir. Fotoğraf, yaşamın her alanında ve her anında gerçekleştirilen bir eylemdir. Anın ve anıların görsel olarak kayıt altına alınmasıdır.

Dış çekim olarak adlandırılan fotoğraf çekimleri ise açık mekan ve yerlerde yapılan fotoğraf çekimlerine denir. En çok düğün fotoğraflarının dış çekim olarak gerçekleştirildiği gözlenmektedir. Bunun dışında da her şekilde dış çekim yapılabilir. Örneğin; moda çekimleri için de dış mekanlar tercih edilmektedir. Bahar foto olarak müşterilerimize dış çekimler konusunda da en üst seviyede hizmet vermekteyiz.

Dış Çekim Nedir?

Daha önceki zamanlarda profesyonel fotoğraf çekimleri stüdyolarda gerçekleştirilmekteydi. Bugün özellikle de düğün fotoğrafları için dış mekanlar tercih edilmektedir. Dış çekim; açık mekan ve yerlerde yapılan fotoğraf çekimlerine verilen isimdir. Dış çekimlerde değişik mekanlar kullanılabilmektedir. Örneğin; tarihi bir çeşme olan İstanbul Alman Çeşmesi gibi. Ya da tarihi mekanlar dış çekim için seçilebilir. Örneğin; Dolmabahçe Sarayı ya da Yerebatan Sarnıcı gibi. Bunun dışında parklar, ormanlar hatta sokaklar ve caddeler dış çekim için uygundur. Sahiller, göller, deniz kıyıları, adalar dış çekim yerleri olabileceği gibi bir çardak ya da balkon bile düşünülebilir.

Dış çekim genellikle bir konsept çalışmanın parçasıdır. Dış çekimler; özenli, ciddi bir ön çalışma ile birlikte fotoğraf ekibi ile de uyumlu çalışmayı gerektirir. Dış çekimlerde önemli bir konu da seçilecek dış çekim elbiseleri olmaktadır.

Dış Çekimlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dış çekimlerde bazı konular için hazırlıklı olmak gerekmektedir. Çiftlerin kendilerine yardımcı olabilecek bir kişinin yanlarında olması doğru olacaktır. Damadın yanına yedek bir gömlek alması, çiftlerin yedek ve rahat ayakkabılarının bulunması kesinlikle gereklidir. Saç ve makyajın bozulabileceği olasılığına karşı mutlaka makyaj çantasında gerekli saç spreyi, toka ve benzeri ekipmanlar bulundurulmalıdır. İçecek su ve hafif atıştırmalıkların bulunması da uygun olacaktır.

Dış Çekimlerde Giyilecek Elbise Modelleri

Sadece düğün fotoğrafları değil her türlü dış çekimde giyilecek elbisenin önceden fotoğraf ekibi ile paylaşılması gerekir. Bahar fotoğraf olarak profesyonel ekibimiz müşterilerimizle gerekli ön hazırlıkları en ince ayrıntıları göz önünde bulundurarak yapmaktadır. Dış çekim sürecinde dış çekim elbiseleri de atlanmayacak kadar önemli bir konudur. Dış çekim düşününe kişilerin dış çekim elbiseleri hakkında da bilgi sahibi olmaları zorunludur.

Dış Çekimlerde Abiye Elbise Modelleri

Sadece gelinlikler değil, dış çekimlerde giyilen abiye elbise modelleri genellikle kabarık, ağır ve uzun tarzda elbiselerdir. Bu elbiseler yani dış çekim elbiseleri önceden fotoğraf ekibi ile konuşulmalıdır. Verilecek pozlar ve çekim yapılacak mekanlar ile uyumluluğu gözden geçirilmelidir. Dış çekimlerde kişilerin kendilerini dış çekim elbiseleri içerisinde rahat hissetmeleri işin başarısı bakımından da önemlidir.

Dış Çekimlerde Gerçekleştirilen Düğün Fotoğrafları

Son yıllarda yükselen trend olan düğün fotoğraflarının dış mekanlarda çekilmesi stüdyo düğün fotoğrafçılığını adeta ikinci plana atmıştır. Evlenecek çiftlerin dış mekan tercihlerinde farklı nedenlerin olduğu görülmektedir. Bu sebeplerin bilinmesi, fotoğraf ekibimizin de çiftlerle fikir alışverişinde bulunarak çok daha güzel sonuçlar çıkmasına vesile olmaktadır. Çekim öncesi, ön hazırlıklarda bunların paylaşılması işin başarısını doğrudan etkilemektedir. Evlenecek çiftler genellikle şu sebeplerle dış çekimi seçmektedirler:

Tanıştıkları yer ve mekanlarda düğün fotoğraflarının çekilmesini istemek.

İlk kez buluştukları mekanlarda düğün fotoğraflarının çekilmesi arzu edilmektedir.

Çiftlerin kendi özel merak ya da hobileri ile ilgili bir mekanda veya yerde düğün fotoğraflarının çekilmesini talep etmeleri. Örneğin; damat kaptandır ve düğün fotoğrafları bir gemi ya da yelkenli de çekilebilir.

Gelin ya da damadın mesleği ile ilgili olması sebebiyle bazı yerlerin tercih edilmesi. Örneğin; arkeolog bir çiftin tarihi mekanlarda dış çekim talep etmesi gibi.

Dış çekim arzu edilen yer sadece arka fondaki güzelliği sebebiyle de tercih edilebilir. Örneğin; deniz kıyısı ya da orman veya park gibi yerler.

Evlenecek çiftlerin belirlediği bir konsepte uygun düşen mekan da dış çekim için önerilebilir.

Dış Çekimlerde Gerçekleştirilen Düğün Fotoğraflarında Giyilen Gelinlik Modelleri

Damat ve gelinin tercihi düğün fotoğraflarının dış mekanda çekilmesi olunca akla bazı sorular gelmelidir. Çünkü başta gelinlik modelinin düğün fotoğrafına çok büyük etkisi olmaktadır. Damatlığın standart ana formatı belli iken gelinlik modelleri çok daha çeşitlidir.

Ağır, kabarık, ihtişamlı, taşlı ve dantelli ekseriyetle de beyaz renk gelinliklerle dış çekim yapmak bazı zorlukları da beraberinde getirmektedir. Eğer çiftlerin düşündükleri özel bazı pozlar da varsa bu durumun çekim öncesi çok iyi etüt edilmesi gerekir.

Gelinlik modeli düğün fotoğraflarında hep ön plandadır. Damatlık daha ikinci planda kalır. Bu nedenle çiftlerin profesyonel düğün fotoğrafçısına mutlaka gelinlik modeli ile ilgili bilgi vermelidir. Bahar fotoğrafın profesyonel ekibi sizlere bu noktada yardımcı olacaktır ve gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.

Her genç kız ve kadının gelinlik konusunda farklı hayalleri vardır. Ancak gelinlik tercihi ve seçimi konusunda bazı kriterleri göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Gelinlik konusunda yararlı olabilecek bazı püf noktalarını paylaşmak gerekirse:

  • Gelinlik seçerken vücut tipinizi göz önünde bulundurun.
  • Gelinlik seçerken vücut tipinizi göz önünde bulundurun.
  • Uzun boylu gelinler hemen her tür modeli tercih edebilirler. Ancak yüksek yaka ve uzun kollu modellerden uzak durmalıdırlar.
  • Kısa boylu gelinler ise düşük omuzlu ve ince askılı modellerden uzak durmalıdırlar. Aşırı kabarık modeller de uygun olmayabilir.
  • Eğer üst bedeniniz iriyse, aşırı dar modellerden kaçınmalısınız.
  • Gelinlik seçerken vücut tipinizi göz önünde bulundurun.
  • Unutmayın dar korseli ve ipli modeller üst bedeni Gelinliğin modeli sizin duruşunuzu etkileyecektir. Mutlaka birkaç kez denedikten ve tam emin olduktan sonra satın alın ya da kiralayın.
  • Gelinliğinizin dış çekim için de uygun olmasını göz önünde bulundurun. İp askılı bir gelinlikle kış ayında dış çekim yapılması pek uygun olmaz.

Dış Çekimlerde Giyilen Balık Model Gelinlikler

Düğün fotoğrafçılığında en önemli ayrıntılardan birisi gelinin gelinliğidir. Her dış çekimde dış çekim elbiseleri önemlidir çünkü doğrudan fotoğrafın başarısını etkileyen unsurlardır. Gelinlikler arasında en fazla tercih edilen "balık modeli" gelinliklerdir. Şayet dış çekim düşünülüyorsa bu tarz gelinliklerin hareket kabiliyetini oldukça azaltacağı unutulmamalıdır. Bu sebeple balık model bir gelinlikle ormanda çekim yapılması çok zorlayıcı olacaktır.

Dış Çekimlerde Giyilen Uzun Kuyruklu Gelinlik Modelleri

Diğer bir grup gelinlik modelleri de uzun kuyrukları olan gelinliklerdir. Stüdyo düğün fotoğraf çekimlerinde sorun teşkil etmeyen bu modeller dış çekimler için çok uygun olmayabilir. İşte bu sebeple dış çekim elbiseleri hakkında mutlaka öncesinde fotoğrafçıya bilgi verilmelidir. Uzun kuyruklu gelinlikle dış mekan çekimi yapılacaksa eğer mekanın uygunluğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Dış Çekimlerde Giyilen Kabarık Tarlatanlı Modeller

Gelinlerin tercihi olan başka bir model de kabarık ve tarlatanlı modellerdir. Bu modeller de dış çekimler için zorlayıcı olmaktadır. Gerekli tedbirler alınarak çekimler sırasında bir kişinin yardımını almak uygun olacaktır.

Dış Çekimlerde Giyilen Kısa ve Spor Gelinlik Modelleri

Dış çekimlerde en rahat ve tercih edilen gelinlik modelleri kısa ve spor tarzda olan modellerdir. Bu gelinlikle daha çok genç gelinler tarafından tercih edilmektedir.

Content Nenvar.com · Images by Bahar Fotoğrafçılık